IC3 faculty, students, sponsors, and guests gather at IC3 Retreats to discuss the major technical challenges, issues and innovative solutions to widespread blockchain adoption. Join us at JPM Chase with our IC3 colleagues from CMU, Cornell, Cornell Tech, ETH Zurich, EPFL, UC Berkeley, UCL, UIUC, and the Technion.
Please see the detailed agenda below. Seating is limited with preferred access to employees of IC3 Sponsors. Please register here to apply to attend.
IC3 Fall Retreat Agenda
8:00 – 8:45 Continental Breakfast
8:45 – 9:00 Welcome - Jim Ballingall and Prof. Andrew Miller
9:00 – 9:50 Session 1: Smart Contract Architectures - Session Chair: Prof. Sarah Meiklejohn
Steven Goldfeder - Private Smart Contracts - 10 min
Surya Bakshi - Saucy - Smart Contracts and Universal Composability - 10 min
Ethan Cecchetti - Information Flow Language for Smart Contracts - 10 min
Phil Daian - Complete Knowledge and Bribery in Smart Contracts - 10 min
Mahimna Kelkar - Retroactive Time in Blockchain- 10 min
9:50 - 10:10 Break - 20 min
10:10 – 11:00 Session 2: Consensus and Related Topics - Session Chair: Patrick McCorry
Emin Gün Sirer - Beyond Blockchains and Proof of Work: Part I - 10 min
Kevin Sekniqi - Beyond Blockchains and Proof of Work: Part II - 10 min
Yan Ji - Mining Discouragement Attack: Part I - 10 min
Michael Mirkin - Mining Discouragement Attack: Part II - 10 min
Hanyun Xu - Blockchain sharding consensus - 10 min
11:00 - 11:20 Break - 20 min
11:20 – 12:00 Session 3: Markets - Session Chair: Phil Daian
Amani Moin - A Taxonomy of Stablecoins - 10 min
Haoqian Zhang - Toward a Better Monetary System - 10 min
Patrick McCorry - Off-Chain Markets - 10 min
Peng Gao - HyperService: Interoperability and Programmability Across Heterogeneous Blockchains - 10 min
12:00 - 1:00 Lunch - 60 min
1:00 – 1:40 Session 4: Security and Zero-Knowledge - Session Chair: Fan Zhang
Tiancheng Xie - Libra: Succinct Zero-Knowledge Proofs with Optimal Prover Computation - 10 min
Jiaheng Zhang - Transparent Polynomial Delegation and Its Applications to Zero Knowledge Proof - 10 min
Haaroon Yousaf - Tracing Transactions Across Cryptocurrency Ledgers - 10 min
Andrew Miller - Blockchain and Peer Review - 10 Min
1:40 - 2:00 Break - 20 min
2:00 – 2:30 Session 5: Messaging & Computation - Session Chair: Prof. Dawn Song
Harjasleen Malvai - SEEMless: Secure End-to-End Encrypted Messaging with less Trust - 10 min
Tom Yurek - HoneyBadgerMPC and AsynchroMix: Practical Asynchronous MPC and its Application to Anonymous Communication - 10 min
Ye Zhang - Publicly Auditable MPC - 10 min
2:30 – 3:00 Session 6: Off-Chain Data - Session Chair: Surya Bakshi
Eleftherios Kokoris-Kogias - Brick: Asynchronous State Channels - 10 min
Fan Zhang - Decentralized Oracles - 10 min
Sai Krishna Deepak Maram - CANDID Decentralized Identities - 10 min
3:10 - 3:30 Break - 20 min
3:30 – 4:10 Session 6: Town Hall* - Input from IC3 Sponsors on IC3 Research Priorities, Projects, Tech Transfer, Modes of Engagement and Social Impact - Professor Andrew Miller (Please see abstract and "homework assignment" for faculty and IC3 sponsors below).
4:10 – 4:50 Session 7: Applications - Session Chair: Prof. Emin Gun Sirer
Sishan Long - Blockchain for Social Good - 10 min
Itay Tsabary - Just Enough Security: Reducing Proof-of-Work Ecological Footprint - 10 min
Lun Wang - Data Capsule: a new paradigm for data privacy - 10 min
Dawn Song - Decentralized Federated Learning on Blockchain - 10 min
4:50 - 5:00 Closing Remarks - Prof. Emin Gun Sirer
6:00 – 8:00 Dinner – Venue to be annouced at Retreat
8:00 –11:00 After-Party – Venue to be annouced at Retreat
Town Hall Session: This will be an open discussion forum led by Professor Andrew Miller (IC3 Associate Director), to get feedback and input from our industry partners and faculty membership. The following topics are suggested to seed the conversation. Please ponder this beforehand and come with questions and comments at the ready!
Our tremendous research progress speaks for itself, but let's review our grand challenge problems and goal setting. How shall we set our priorities and focus areas for the next year?
What are the most important upcoming problems for which the current progress and research are not yet addressing?
How are we doing at transitioning our research to practice, and what opportunities should we exploit to do this more? I will discuss an emerging plan, called "Blockchain as a Clinical Practice", or "Blockchain for Social Good", in which we take an active role in leading social benefit projects to deploy our research.